zanima me kako bi človek (z obstoječim orodjem) naredil velike luknje v tram oz lego. Govora je o cca 22 x 2 2 cm legi (dolžina dober meter), kjer bi bil otreba narediti cca 7 lukenj premera okrog 15 cm.
Ideje, ki pri meni niso bile izvedljive:
- Kronski sveder: obstajajo tako dolgi oz globoko, a bi se rad nakupu samo za to vrtanje izognil, sposodil sem si 123 cm (globina cca 5 cm) sveder, zvrtal iz obeh strani ter potem upal da bom s kaksno zago na roke izžagal, a žal ni šlo
- tračna žaga (moja gre le do 17 cm, do roke žage je dobrih 30 cm), trej premajhna
- z motorko: precej nevarno ker moras "zavrtati" s špico motorke in jo meče ven,.. poskusil sem, pa raje odnehal po par poskusih, dokler ni šlo kaj v nogo ..
- CNC: je nimam, tako velike pa še manj
- na roke, z dletom (bi bilo po moje zelo zamudno, beri spodaj)
Predvsem nebi rad temu projektu posvetil veliko časa (klesanje na roko) ali sredstev (nakup kronskega svedra za 70+ euro) , saj je bila ideja da bi za darilo naredil iz trama "stojalo za WC papir", takrat sem upal da bo šlo s tračno žago..
Spodaj je slika, kjer se na desni vidi 12 cm luknja oz zareza od poskusa s kronskim svedrom, na slabem delu lege.
- tram-.JPG (309.96 KiB) Videno 8962 krat