privijacenje aluminijaste baze na masivno hrastovo (lepljeno) plosco.
lotil sem se setavljanja/delanja ene pisalne mize iz masive,.. mere plosce so 240 cm x 60 cm x 2,6 cm, za podnozje sem naroci lene aluminijaste noge z okvirjem (da bo plosca malo podlozena (btw plosco sem zbrusil do 400 in naoljil s tungovim oljem, za enkrat deliuje ok)
Moje vprasanje se nanasa na privijacnje okvirja na plsco, namrec ce se da bi se izognil knipingom, da bom lahko po potrebi (npr selitev, miza je precej velika za pisalno) lahko razsraufal. Kaj mislite, je to smiselno, v mislih imam tiste vijake ki se jim "matica" zabije v les (verjetno lepi), imajo pa obliko prbl rozice namest matice?
Po drugi strani se mi zdi da lahko ob redkem prenasanju okvir itak ostane gor na plosci in se noge odzraufajo dol? V tem primeru je kniping boljsa varianta, se mi pa tu pojavlja vprasanje koliko mora kniping zagrabiti v les oz seci globoko v les (ploca je debela 2,6 cm). Kje bi dobil dobre knipinge (da ne bodo npr se celo zarostali v 2 letih) v manjsih kolicinah ce se da (mogoce inox knipingi)?
hvala