Napisal/-a PZUFIC » Po Jan 27, 2014 12:51 pm
Ker bom enkrat v prihodnosti kupoval nadrezkar se obračam na vas za kakšen nasvet.
Sicer uporabljam kitajski rezkar AlphaTools. Problem pa je v tem, da rezkar uporabljam tako na mizi, kot tudi prostoročno, kar pomeni da moram to zadevo dokaj pogosto montirati in demontirati z mize. To seveda ni najbolj praktično.
Poleg tega sem za omenjeni rezkar že dal izdelati kopirne tulce, ki jih potrebujem. In sicer gre za 20mm, kar ni nič posebnega in pa 15.8mm, ki pa ja za moje pojme poseben in je prvenstveno namenjen šabloni za rogličenje, ki je še v izdelavi.
Problem je torej v tem, da bi zadeve nerad dajal ponovno izdelati, zato sem omejen na recimo temu določene modele rezkalnikov za katere puše, katere sliko prilagam ustrezajo, oziroma se poceni dobi puše enakih ali malce večjih dimenzij, ki se jih po potrebi prilagodi.
Gledal pa sem naslednje rezkalnike:
-Makita->>
-Bosch->>
-Ferm->>
Pri Makiti sem gledal kopirne puše in so zelo drugačne od omenjenih. Če bi recimo kupil 5/8 pušo in postružil tistih 0.07mm bi verjetno šlo, samo če material ni pretrd. Kakšna pa je kaj cena Makitinih puš? Druga stvar, ki mi je padla v oči je tudi moč, ki je zgolj 900W, kar se mi zdi zelo malo.
Pri Boschu gre zopet za enak problem, le da imajo svoj SDS sistem za montažo puš, tudi tukaj bi vzel 5/8 in poizkušal zadevo stanjšati. Kakor gledam na e-bay so cene nekje 5€ za kos, se to dobi tudi pri nas in kakšna je cena?
Za Ferm, bi vsaj glede na slike tulci, ki jih imam morali ustrezati. Druga stvar, ki se mi poraja pa je kvaliteta, je zadeva uporabna ali je bolj tako tako?
Prosim za mnenja o predlaganih zadevah, tudi kakšen predlog v tem cenovnem okviru je zaželjen.
- Priponke
-
- Puša 6.JPG (108.36 KiB) Videno 22770 krat