Lepo pozdravljeni mizarji že dolga leta se mi gozd in les ter predvsem obdelava z lesom zelo dopade vendar žal razen ročnih žag, obličev-lesenih, dlet, rašpl-pil, svor in ostalih merskih in podobih ročnih orodij nimam kakšne namizne ali druge krožne žage, ki si jo zelo želim. prihodnje leto si jo bi nabavil.
Ko sem začel malce brskati po internetu sem zasledil
Bosch-evo žago KROŽNA NAMIZNA ŽAGA BOSCH PTS 10 T (z podstavkom na nogah) vendar sem slišal da je to
slaba žaga in ima premalo moči 1400w in sem jo kar odstranil iz želja

Nato mi je v oči padla
Bosch-eva KROŽNA NAMIZNA ŽAGA GTS 10 XCje modri program torej za industrijo in obrt (še vseeno ni najbrž profi, če primerjam
z mojo sanjsko žago Felder-Hammer K3 BASIC ali drug model) vendar za mojo finačno stanje že kar dobra tam nekje
do 1300 evrov z DDV (novo žago bi vzel brez DDV preko firme). Ima
2100w z zavoro motorja,
3200 vrtljajev na minuto, premične sani z razširitvijo mize,
višino reza do 79mm lahko tudi poševni rez levo-desno.[več na url povezavi linka]
Zanima me kaj si mislite
o tem modelu in (
Bosch), a
li bo ta žaga tudi primerna za razrez naslednjih trših vrst lesa kot žagan les-fosni, deske, kakšna cele drva (za okrasne izdelke še z skorjo) (
navadna bukev?, hrast-graden? ali dob?, navadni beli gaber?, veliki jesen?,gorski javor?, češnja?,in manj trši smreka?-rdeči bor?) in kako se lahko
žaga že predelan les: vezane plošče, lesene plošče (MDF, OSB,IVEROKAL, LAMINAT, AKRILNE PLOŠČE, IVERNE PLOŠČE).
To sprašujem zato, saj sem v svetu lesarstva-mizarstva še vajenec in se ne spoznam tako na ta stroj
kaj je pomembno pri nakupu namizne žage obrati-moč, natančnost reza in hitrost žaganja trših vrst lesov.Ali imate za tako vsoto morda kaj drugega v mislih. Rad bi pa kupil zadevo ki je
nova in preizkušena.
Zato vas iskreno
naprošam za vašo pomoč in napotke pri iskanju, izbiri, pazljivosti in nakupu namizne krožne žage.
Hvala že v naprej za vaše odgovore in izkušnje.
Lp.Gašper