Pozdravljen,
sicer sem jih delal samo za hec in nikakor v taki meri kot robb ampak vseeno.
potrpezljivost in natancnost na 1. mestu,
ce bos delal s furnirja (za dobit ga priporocam mizarja, jaz sem jih tako dobil) pazi kjer pridejo robovi skupaj na drugi strani obvezno zasciti z lepilnim trakom (drugace se ti bodo zalomili), rezi pocasi v veliko rezih, ne na 1x, najprej si samo "izrisi" crto potem poglabljaj...
lahko delas tudi z zago, kjer rezes po dva sosednja koscka skupaj in tako dobivas popolnoma kompatibilne linije (ce npr delas kaksne gradientne prehode barv recimo)
poskusi cim bolj uporabljati karakteristike lesa da ti doprinesejo h sliki (npr letnice, pore itd)
ce je za stol lahko poskusis tudi sestavljati skupaj npr trikotne delce lesa, in dobis na koncu ven vzorec ki ga lahko zrezes na tanjse "liste" ki jih nalepis na stol (tako to delajo za perkete ce kaj vem)
tuka jje par videov za lazji zacetek
sem preprican da uproabljajo tudi laserski razrez za to (sem na eni strani videl ko ena v ameriki iz mislim da screenshota filma naredi kot kaleidoskop, zrise v racunalniku in zreze na laserju.. zelo zelo kompleksni vzorci)
tukaj je pa uporaba racunalnika (ce se ne motim) za lazje nacrtovanje (vsak kos purnirja ima poslikan, tkao da kar v illustratorju sestavi sliko iz dela furnirja ki je zindeksiran, odreze in zalima
upam da kaj pomaga (kot receno to vem bolj v teoriji kot v praksi

)
lp
m