odstopajoč rob mize

odstopajoč rob mize

OdgovorNapisal/-a laik » Ne Feb 16, 2020 9:39 pm

Potrebujem nasvet za pisalno mizo iz iverke debeline 25mm.
Nisem iz lesne stroke zato ne bom znal uporabit pravilnih izrazov.
Na robu pisalne mize je nekje odstopil trak - dekorativni trak ki polepša mizo in hkrati ščiti iverko pred vlago v zraku.
Slišal pa sem da se v trgovini dobi tak trak ki se ga namesti s pomočjo segrevanja z likalnikom vendar da ni zelo kvaliteten zato me zanima kakšen trak uporabljate mizarji in na kakšen način ga pritrdite na mizo. Omenjen trak je verjetno isti material kot *lepenka* zgoraj na mizi.

Ostopajoč trak na sprednji strani mize sem potegnil stran vendar ne gre povsod zato si pomagam z olfa nožem. Na iverki so po odstranjevanju traku ponekod vidni ostanki lepila.
Zanima me če bi lahko to lepilo poslabšalo lepljenje novega traku. Če bi, potem bom rob mize očistil z brusnim trakom.

Na drugem koncu je trak le malenkost odstopil zato bi ga lahko pritrdil z lepilom. Zanima me kakšno lepilo lahko uporabim.
laik
 
Prispevkov: 9
Pridružen: Sr Jan 18, 2017 8:38 pm

Re: odstopajoč rob mize

OdgovorNapisal/-a zagarp » Po Feb 17, 2020 8:32 am

Glede kvalitete robnega traku s prednanešenim lepilom za segrevanje z likalnikom ni težav, treba ga je kvalitetno nalepit in je ok. S kosom traku ki si ga odstranil greš v trgovino z robnimi trakovi (naprimer Robni trakovi Blažič) in najdeš najbol podoben nalimek - robni trak s prednanešenim lepilom.

površina mora biti čim bolj čista, najbolje res zbrusiti z brusnim papirjem in nato dobro očistiti prah (spihati in obrisati), nato previdno nalimati z likalnikom - enakomerno po celi dolžini traku. Robove traku ki presegajo debelino plošče se poreže z olfa nožem ali dletom, rob pa rahlo zbrusi z brusnim papirjem.

Delno odstopljeni trak pa zalepiti z Neostikom - namazati obe strani, počakat določen čas (7min?) in dobro stisniti skupaj.
zagarp
 
Prispevkov: 39
Pridružen: Po Sep 11, 2017 8:07 pm

Re: odstopajoč rob mize

OdgovorNapisal/-a laik » So Feb 29, 2020 8:25 pm

Na koncu je vseskupaj kar vredu izpadlo.
Mislim da se bom enako lotil še zadnje stranice.

Moti me edino to da je rob nekoliko valovit. Ne vem ali je to zaradi ročnega brušenja ki je povzročilo neravnine, ali pa je zaradi likalnika ki je zaradi ozkega robu nekoliko plesal levo desno in pri tem mogoče potiskal lepilo pod trakom na različne konce (levo/desno)
Ali je res da se lahko lepilo odstrani na ta način da se da na lepilo bombažno krpo, nanjo pa vroč likalnik in se bo lepilo oprijelo vroče krpe?
laik
 
Prispevkov: 9
Pridružen: Sr Jan 18, 2017 8:38 pm


Vrni se na Enostavni mizarski izdelki

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost

cron