Zanima me, če kdo, ki si ali si je lastil Bosch PTS10 lahko pove, če je vzporedni prislon pritrjen tudi zadaj? Poleg tega me zanima še kakšno zračnost ima voziček?
Danes sem si namreč želel ogledati Makito MLT100 in Bosch PTS10. Makito sem si ogledal in moram reči, da je načeloma solidna zadeva. Kar pišejo na spletu glede zračnosti vozička v bistvu ni res. Prodajalec mi je pokazal, da so vodila konična in z malce obremenitve zračnost praktično izgine. Malce problema pa gre na račun vzporednega prislona. Le ta je za moje pojme prekratek, hkrati pa je vpet le spredaj in to ni najbolje. Posledično lahko prislon na zadnjem delu premaknemo za kak mm brez izvajanja neke preitrane sile. Tisti vložek okoli lista pa tudi ni tako slab kot pišejo. Saj pa ja ni tak problem narediti novega iz lesa, če bi predstavljal tako težavo. Sicer pa se vložek, ki nima prostora okoli lista tako ali tako bolje obnese. Za boljšo natančnost je seveda predlagal model 2704, ki pa ima seveda praktično 2x ceno. Motor naj bi bil enak, posledično je verjetno tudi montaža in vodila le tega. Miza je iz litega aluminija pri čemer je pri MLT iz prešanega aluminija. Nima vozička in pa vodila za stranski ter zadnji podaljšek so nekoliko močnejša. Makito sem si ogledal v salonu na Brnčičevi.
Na žalost pa nisem nikjer našel razstavljene Bosch PTS10 krožne žage. Praktično povsod jo sicer prodajajo ampak razstavljene pa nimajo "nikjer". V Bauhausu sem dobil po vprašanju odgovor, saj je taka kot na sliki.

Imajo pa sestavljen Metabo TS254. Kljub na prvi pogled precej dvomljivim zložljivim nogam je zadeva precej stabilna. Miza je iz litega aluminija. Prislon se zapne na obeh straneh. Vozička ni. Še vedno pa sem mnenja, da take razlike v ceni ne upraviči.
No toliko z moje strani. To je očitno to kar je moč nekako cenovno ugodnega dobiti pri nas, za tiste, ki nimamo prostora za stalno "parkirano" mizarsko žago.
Kakšna menja in odgovori na vprašanja na začetku so zaželjeni. Vnaprej hvala.