Glede na moje izkušnje s poceni namizno krožno žago, sem skoraj 100% prepričan, da se da z doma izdelano žago s pomočjo ročne krožne žage doseči boljše rezultate. Tudi sam sem razmišljal v tej smeri, da bi zadevo izdelal. Glavni problem predstavlja miza. Namreč miza ne sme biti predebela, ker sicer izgubljamo na globini. Primeren bi verjetno bil kak kuhinjski pult, ampak te zadeve so debele 4 cm in nam bore malo ostane. Če recimo uporabimo kombinacijo lesa in aluminija je zopet potrebno narediti lepe zareze za nož ali vstavek, kar je zopet z nekim povprečnim orodjem težko.
Ščitnik na vrhu bi jaz po vsej verjetnosti izpustil. Če je po domače povedano štorasto narejen glede na moje izkušnje recimo še posalbša varnost, ne pa da k njej pripomore. Ne uporabljam ga zaradi tega, ker se zagozde praktično ne da namestiti, tako da bi bila v liniji z rezilom. Pač nenatančnost izdelave. Posledično je bolje, da je ni. Je pa to sveda pri ceneni žagi, ampak tudi pri Makiti sem opazil, da ga ne hvalijo.
Za samo mizo, bi jaz kupil neko cenejšo žago. Saj ergonomičnost in podobne zadeve niso pomembne, pač pa samo da dobro teče in služi namenu. Za rezanje ob letvi pa kupiš kot si omenil kvalitetno žago. Iz lastnih izkušenj lahko povem, da je odstranjevanje in montaža stroja zelo tečna zadeva. Sem imel namreč samo en rezkalnik pa ga za neko zadevo rabiš na mizi za drugo v rokah in nato samo še montiraš in demontiraš.
Glede Festoola nimam izkušenj. Nekaj jih imam z Makito in je super, tudi drugi jo hvalijo. Kar sem opazil v kakšnih posnetki pravijo, da je Festool precenjen. Meni osebno tako na slikah zadeve delujejo precej plastično. Recimo kakšni rezkalniki 3/4 plastični, med tem ko ima recimo Makita skoraj v celoti kovinske, pa cenejši so verjetno tudi. Po domače rečeno se mi zdi Festool samo bolj "Fensi šmensi."